POKLON ZA KRAJ GODINE: U Zlataru završen 10,5 milijuna kuna vrijedan kapitalni projekt

Zlatarski će dograđeni vrtić već u siječnju biti novi dom za sadašnje polaznike, a u veljači će primiti i novoupisanu djecu

Objavljeno: 02.01.2021. zagorjeinternational

Na kraju 2020. godine Grad Zlatar završio je jedan veliki i značajni projekt – dogradnju Dječjeg vrtića.

Nakon što je ovih dana obavljen tehnički pregled, za desetak dana trebala bi biti dobivena uporabna dozvola, a početkom nove godine počinje selidba u novi prostor, piše Radio Zlatar.

Investicija je vrijedna 10,5 milijuna kuna, od čega je 7,4 milijuna kuna EU sredstava, dok je 2,8 milijuna kuna izdvojio Grad.

– Osim pomoćnog prostora, kako bi zadovoljili pedagoške standarde, izgrađene su prostorije za tri odgojne skupine, svaka prostorija ima svoju garderobu i sanitarni čvor, a dograđeni dio spojen je sa starom zgradom vrtića, pa je dobiven veliki višenamjenski prostor za različite aktivnosti. Objavljen je još jedan natječaj, jer želimo doprinijeti kvaliteti samog vrtića, natječaj popodnevnog boravka djece – rekla je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.
Ovih dana objavljen je i natječaj za prijem u radni odnos novih odgajateljica i spremačice, a naknadno slijedi i zapošljavanje stručnih suradnika. Zlatarski će dograđeni vrtić već u siječnju biti novi dom za sadašnje polaznike, a u veljači će primiti i novoupisanu djecu. Inače, kapacitet vrtića je 160 polaznika, a upisano ih je 148 u šest odgojnih grupa. Uz vrtić uređen je i vanjski dio, postavljene su sprave, a u proljeće se biti posijana trava i potpuno uređen okoliš te postavljena i dodatna igrala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba