BYE, BYE, 2020.! Evo što smo najviše “guglali“ u godini koja nam je pokazala ono najgore

Kako ispeći kruh te napraviti kvasac, dezinfekcijsko sredstvo i masku – uz “koronavirus“ i “ePropusnice“, to je Hrvate najviše zanimalo u proteklih 366 dana

Objavljeno: 02.01.2021. zagorjeinternational

“Koronavirus“ najguglaniji je pojam u Hrvatskoj u 2020. godini, no to i nije baš veliko iznenađenje, zar ne? Slijede pojmovi Google Classroom i Office 365 za škole, što također ne iznenađuje, s obzirom na uvođenje online nastave. Tu je i “potres Zagreb“ te na petom mjestu Kobe Bryant, ime i prezime legendarnog košarkaša koji je život izgubio prilikom pada helikoptera u siječnju ove godine.

Prema podacima Googlea, najpoznatijeg internetskog pretraživača u zapadnom svijetu, najviše pretraživane aplikacije bile su ePropusnice, Zoom, Andrija, SuperSport i PBZ, a događaji koji su najviše zanimali Hrvate bili  su potres, izbori SAD, izbori, Hrvatska – Portugal i rukomet Euro. Građane je zanimalo i kako napraviti kvasac, kako napraviti sredstvo za dezinfekciju, kako do ePropusnice, kako napraviti masku i kako nastaje potres – dakle, svi pojmovi vezani uz ono što je u najvećoj mjeri obilježilo ovu godinu.    

U kategoriji recepata, najviše su se pretraživali recepti za kruh, palačinke, Dalgona kavu, musaku i pizzu. Među televizijskim serijama, najpopularnije među Hrvatima bile su “La Casa de Papel“, a pretraživale su se i “Ljubav osvetnika“, “Drugo ime ljubavi“, “Južni vetar“ i “Broadchurch“.

Na globalnoj razini, također se najviše pretraživao koronavirus, zatim rezultati izbora, pa Kobe Bryant, Zoom i IPL.

U kategoriji vijesti, nakon koronavirusa i rezultata izbora, slijede Iran, Bejrut i Hantavirus. Najpretraživaniji glumac bio je Tom Hanks, a sportaš Ryan Newman. Među slavnim osobama koje su preminule, najviše se pretraživao Kobe Bryant. Pjesma “WAP“ bila je najpopularnija po broju pretraga “lyricsa“ – teksta pjesme, a slijede “Savage Love“, “GOOBA“, “Skechers“ i “Dynamite“. Najviše su se pretraživali filmovi “Parasite“, “1917“, “Black Panther“, “365 Dni“ i “Contagion“. “Najguglanije osobe“ bile su Joe Biden, Kim Jong Un, Boris Johnson, Kamala Harris i Tom Hanks.

Više doznajte na stranici Google Trends.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba