Grad Krapina nastavlja pomagati poduzetnicima pogođenim pandemijom koronavirusa

Poduzetnici se oslobađaju plaćanja komunalne naknade, ukida se porez na potrošnju, porez za korištenje terasa ugostiteljima smanjen s 240 na 1 kunu po kvadratu

Objavljeno: 17.12.2020. AB

Grad Krapina nastavlja pružati potporu gospodarstvenicima pogođenim pandemijom koronavirusa uslijed pada gospodarskih aktivnosti i ograničenja rada ugostiteljskih objekata svih kategorija.

Naime, Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo odluku kojom se obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti na području grada Krapine, a kojima je odlukom Stožera CZ RH obustavljen rad, oslobađaju plaćanja komunalne naknade za vrijeme dok ne rade. Za ostvarenje prava na oslobođenje, obveznici su dužni podnijeti zahtjev kako bi se oslobođenje od plaćanja komunalne naknade iskazalo umanjenjem na analitičko – knjigovodstvenoj kartici obveznika. Rok za podnošenje zahtjeva je  30 dana od dana prestanka obustave rada prema Odluci Stožera CZ RH, a krajnji rok je 30.04.2021. godine. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Grada Krapine.

Također, od 1. siječnja 2021. godine ukida se i porez na potrošnju te se smanjuje iznos poreza na korištenja javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa.

– Zakonom o lokalnim porezima utvrđeno je da jedinice lokalne samouprave mogu uvesti prirez porezu na dohodak, porez na potrošnju, porez na kuće za odmor i porez na korištenje javnih površina. Od spomenutih, Grad Krapina je uveo porez na potrošnju i porez na korištenje javnih površina, dok nije uveo prirez, a porez na kuće za odmor je već ranije ukinuo. No, s obzirom na aktualnu situaciju stalno tražimo načine kako da pomognemo našim poduzetnicima pa smo odlučili ukinuti porez na potrošnju te smanjiti iznos poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa s 240,00 kuna/m² paušalno godišnje na 1,00 kuna/m² paušalno godišnje – istaknuo je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba