RADIT ĆE SAMO PRODAVAONICE POTREPŠTINA ZA SVAKODNEVNU UPOTREBU, LJEKARNE, BANKE, POŠTE I BENZINSKE CRPKE

Njemačka idući tjedan ide u novi lockdown koji će potrajati do 10. siječnja

Objavljeno: 13.12.2020. zagorjeinternational

U Njemačkoj od srijede 16. prosinca kreće lockdown koji će potrajati do 10. siječnja. Prema nacrtu dokumenta savezne vlade, na koji se pozivaju mediji, bit će zabranjen rad trgovina s izuzetkom prodavaonica potrepština za svakodnevnu upotrebu i ljekarna.

Rad bi bio dozvoljen bankama, poštama i benzinskim crpkama, a istodobno bi se ukinula obveza prisutnosti na nastavi u školama. Nove mjere uključuju i zabranu rada frizerima i salonima za masažu, zabrane javnih okupljanja za doček Nove godine, a u privatnom krugu će biti dopušteno okupljanja do najviše 5 osoba ne uključujući djecu.

Savezna vlada objašnjava da su nove mjere potrebne jer dosadašnje nisu polučile rezultate.

– Još uvijek bilježimo konstantno visok broj novozaraženih svaki dan – stoji u dokumentu. U Njemačkoj su od početka studenog već na snazi mjere zatvaranja koje uključuju zabranu rada ugostiteljskih objekata kao i kulturnih i sportskih ustanova.   Neke savezne zemlje poput Bavarske i Saske su već uvele strože mjere. Kancelarke Angela Merkel i premijeri saveznih pokrajina sastat će se kako bi uskladili mjere na saveznoj razini. Žele izbjeći prevelike razlike u mjerama među pojedinim pokrajinama, prenosi 24sata.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba