ODRŽAN VIRTUALNI 5. FESTIVAL VOLONTERIZMA: Dodijeljene volonterske nagrade za 2020. godinu

Laureati su Nadica Bedek, Lucija Kišur, Mira Masten, Radio Stubica, NK Oroslavje te Skijaški klub Oroslavje

Objavljeno: 08.12.2020. Alen Brodar

U sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas”, održan je virtualni Peti Festival volonterizma, u sklopu kojeg su dodijeljene volonterske nagrade u pet kategorija.

– S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti COVID-19, nismo bili u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu dodjelu nagrada, te smo im uručili osobno – istaknuli su iz Udruge mladih Feniks, koja provodi projekt u suradnji s gradovima Oroslavjem i Donjom Stubicom, općinama Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje i Srednjom školom Oroslavje te Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Nagrada za najvolonterku (mladi 15-30 godina) dodijeljena je Luciji Kišur, volonterki iz Oroslavja, koja je za vrijeme Srednje škole davala instrukcije djeci iz matematike i kemije, te kratkoročno volontirala u Crvenome križu. Trenutno volontira u Udruzi mladih Feniks.

Nagrada za najvolonterku/najvolontera (odrasli 30+ godina), dodijeljena je Nadici Bedek iz Igrišća. Volonterka koja aktivno predstavlja običaje značajne za život na selu, piše publikacije, održava radionice i manifestacije. Vlasnica je OPG-a “Bakina okućnica”. Aktivna umirovljenica koja brine o starijima te posjećuje napuštenu djecu.

Nagrada za najvolonterku/najvolontera (odrasli 30+ godina), dodijeljena je Miri Masten iz Stubičke Slatine, aktivnoj volonterki koja je svojom dobrom voljom i trudom organizirala brojne akcije, a neke od tih su “Imaš jaknu viška – donesi“ te “Štand dobrote”. Sudjelovala je u podjeli hrane onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Nagrada za najbolju ustanovu/instituciju, dodijeljena je Radiju Stubica, koji emitira program 24 sata dnevno na dvije frekvencije i najpopularniji je radio u Krapinsko – zagorskoj županiji te često prati rad svih organizacija civilnog društva s područja županije.

Nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju dodijeljena je Nogometnom klubu Oroslavje, zbog čestih volonterskih akcija uređenja nogometnog igrališta, dok je nagrada za najbolju organizaciju civilnog društva dodijeljena Skijaškom klubu Oroslavje, koji postoji i djeluje već 95 godina. Već 15 godina aktivno organizira međunarodne utrke na skijaškim rolama, a kroz klub je prošlo dvjestotinjak volontera.

– Iako je ova godina bila specifična zbog epidemioloških mjera, Udruga mladih Feniks nije posustala već je kao i svake godine nagradila trud vrijednih volontera. Na svojim društvenim stranicama prikazali smo i animirani film na temu volontiranja u lokalnoj zajednici – zaključuju iz Udruge mladih Feniks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba