Za još učinkovitiju borbu protiv COVID-a 19

U Županijsku bolnicu Čakovec stigli novi uređaji vrijedni oko 1,8 milijuna kuna

Objavljeno: 05.12.2020. JJ

U Županijsku bolnicu Čakovec stigli su novi uređaji vrijedni oko 1,8 milijuna kuna. Međimurska županija nabavila je dva respiratora s vrhunskim invazivnim načinom ventilacije vrijednosti 250.000 kuna svaki, mobilni RTG uređaj za snimanje pluća u vrhunskoj rezoluciji i stroj za fazonsko glačanje, dok je Grad Prelog nabavio još jedan respirator vrijedan 250.000 kuna.  

Time su u četvrtak stigla još tri dodatna respiratora za pacijente Županijske bolnice Čakovec kojima je potreban kisik. Međimurska županija nabavila je i mobilni RTG uređaj vrijedan 587.250 kuna, koji će se koristiti za liječenje pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. Naime, za pacijente oboljele od virusa COVID-19 ovakav uređaj je nezamjenjiv dijagnostički alat, zbog mogućnosti oslikavanja pluća u visokoj rezoluciji. Mobilni rendgen podići će razinu dijagnostike te olakšati i ubrzati obradu većeg broja pacijenata, što je svakako standard koji pacijenti zaslužuju.

Nabavljen je i važan uređaj koji će olakšati posao vrijednim djelatnicima praonice rublja – stroj za fazonsko glačanje s dvostrukim trupom. Praonica rublja sastavni je dio bolnice Čakovec te ima važnu ulogu u kvalitetnom funkcioniranju jer opskrbljuje prijeko potrebnim čistim kirurškim rubljem, uniformama, posteljinom. Stroj vrijedan 543.750 kuna namijenjen je za glačanje kuta, uniformi i slične medicinske opreme koja je svakodnevno potrebna zdravstvenim djelatnicima.

Financijska sredstva osigurana su u proračunu Međimurske županije, dok je Grad Prelog osigurao veći dio sredstva za kupnju respiratora u suradnji sa tvrtkama i donatorima. Ukupna cijena respiratora za trajnu respiraciju iznosi 250.000 kuna.

Donacije su primili ravnatelj Županijske bolnice Tomislav Novinščak i voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine s JIL-om ŽBČ Selma Pernar. Županijska bolnica Čakovec trenutno ima 25 respiratora i šest High Flow Oxygen uređaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba