U teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Macelj tek su dvije osobe lakše ozlijeđene

Teretnjak koji je išao prema Maclju prevrnuo se na traku za vozila iz suprotnog smjera, na njegovu prikolicu s ceradom naletjela dva osobna automobila

Objavljeno: 02.12.2020. alenbrodar

Noćas oko 2.40 sati na autocesti A2 kod Ciglenice Zagorske došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Zbog prometne nesreće je autocesta A2 bila zatvorena od čvora Mokrice do čvora Krapina u oba smjera od 2.55 do 11,25 sati te se promet odvijao obilazno državnom cestom D1.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave krapinsko – zagorske, prometna nesreća se dogodila kada se 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući teretnim vozilom s pridodanom prikolicom, iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je desnim kotačima prešao van ruba kolnika i izgubio nadzor nad vozilom. Tom prilikom okrznuo je metalnu ogradu, nakon čega je došlo do zanošenja skupa vozila i prelaska van ruba kolnika i udara u dvostruku zaštitnu ogradu, nakon čega je vozilo prešlo na suprotnu stranu autoceste, gdje su se teretno vozilo i prikolica prevrnuli te je došlo do rasipanja tereta iz tovarnog prostora. U tom trenutku iz suprotnog smjera, pravilnom kolničkom trakom, naišao je osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Austrije koji je osobnim automobilom uletio u tovarni prostor prevrnute prikolice. Također je prednjim dijelom automobila u rasuti teret na cesti udarilo osobno vozilo kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći su 29-godišnji vozač teretnog vozila i putnik u teretnom vozilu, 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zadobili lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

FOTO: Policija zaustavlja KZŽ

Policija zaustavlja KZŽ


Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter