Proračun grada Donja Stubica za iduću godinu nešto veći od 26 milijuna kuna

GRADONAČELNIK GOSPOČIĆ: Usprkos COVID krizi, nismo odustali ni od jednog projekta, a udrugama i drugim proračunskim korisnicima nisu smanjivana sredstva

Objavljeno: 02.12.2020. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice u ponedjeljak je usvojilo prijedlog proračuna za 2021. godinu, izvještava Radio Stubica. Zajedno s proračunskim korisnicima, proračun je planiran u iznosu od preko 26 milijuna kuna, dok gradski prihodi iznose 21 milijun kuna. Uz Dječji vrtić “Bubamara“, od iduće će godini proračunski korisnik biti i Pučko otvoreno učilište i knjižnica Donja Stubica.

Rashodi su planirani u iznosu od 25 milijuna kuna, što je gotovo pet milijuna kuna više od prihoda. Prema riječima gradonačelnika Nikole Gospočića, manjak će se pokriti prenesenim viškovima iz prethodnih, kao i ove godine.

Porezni prihodi u idućoj se godini planiraju u iznosu od 8,3 milijuna kuna. Pomoći iz državnih i europskih fondova su planirani u iznosu od 12,7 milijuna kuna, od čega 2,4 milijuna  za projekte koji su dovršeni u ovoj godini. Prema riječima gradonačelnika Nikole Gospočića, usprkos COVID krizi, Grad nije odustao ni od jednog projekta, a udrugama i drugim proračunskim korisnicima nisu smanjivana sredstva. Iduće godine nastavlja se niz projekata, a planira se i asfaltiranje 2,5 kilometra nerazvrstanih cesta po donjostubičkim naseljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba