NIJE OSTAVIO OPORUKU

KREĆE BORBA ZA MARADONINO NASLJEDSTVO: 75 milijuna dolara želi 11 djece, njegova braća i odvjetnik

Objavljeno: 01.12.2020. zagorjeinternational

Nakon što je svijet oplakivao smrt Diega Maradone, jednog od najvećih nogometaša u povijesti koji je preminuo u srijedu, izljeve emocija zamijenit će borba za njegovo bogatstvo.

Maradona iz jednog braka i tri izvanbračne veze ima petero priznate djece. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestero djece. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon njegove smrti.

Portal specijaliziran za financije slavnih, Celebrity Net Worth, procjenjuje da je Maradona zaradio oko 500 milijuna dolara. Međutim, novac je trošio na kokain, prostitutke, alimentacije,  nekretnine, automobile i nakit tako da je od tog bogatstva ostalo “samo” 75 milijuna dolara.

Uz sve to Maradona nije napisao oporuku, što komplicira raspodjelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na bogatstvo petero Maradonine djece. Kćeri Dalma (34) i Giannina (31), rođene u braku s Claudiom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Diego Junior (34), rođen u vezi s Cristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Diego Fernando (7), rođen tijekom veze s Veronicom Ojedom.

Prvi problem s Maradoninom djecom je što se loše slažu međusobno. Tri kćeri, za koje se očekuje da će biti najborbenije u fajtu koji slijedi, bile su zajedno u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obavještavao o stanju njihovog oca. Diego, koji je rođen i živi u Italiji, izoliran je od događanja oko oca i jedini je u dobrim odnosima sa svim polusestrama i polubratom.

Veronica Ojeda, majka najmlađeg Maradoninog djeteta, koja će predstavljati sina u borbi za nasljedstvo, toliko loše slaže s Maradoninim kćerima da s njima ne razgovara.

Drugi problem su šestero djece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao. Dvoje djece je iz Argentine, a četvero s Kube. Jedan od Kubanaca već je zatražio da se na tijelu slavnog nogometaša napravi DNK test kako bi dokazao da mu je on otac.

DiO novca žele i Maradonina braća. Međutim, sud je presudio da će kćeri dobiti prioritet prilikom njene raspodjele.  Pravo na bogatstvo polaže i Maradonin odvjetnik Matias Morla koji je vlasnik prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u.

Marca navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i tvornicu tjestenine u Venezueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu. U Bjelorusiji, gdje je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300.000 eura te vojno amfibijsko vozilo. U Kini je nekoliko škola nogometa kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao Rolls Royce Ghost vrijedan 300.000 eura, BMA osmica od 145.000 eura te brojni skupocjeni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha. Maradona je imao i doživotni ugovor s Pumom, dok je Konamiju ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e, javlja Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba