Prošlog vikenda na zagorskim prometnicama četiri nesreće, a policija je evidentirala 53 prekršaja

U Đurmancu izmjereno 98 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 50, a vikend rekorder “napuhao“ 0,87 promila

Objavljeno: 30.11.2020. JJ

Prošlog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće i četiri prekršaja. Evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Tri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Zlatar Bistrici, uslijed nepropisnog skretanja, u Švaljkovcu, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake i u Lugu Poznanovečkom, uslijed nepropisne radnje vozilom.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Samcima zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, vozač osobnog vozila zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Evidentirana su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

Od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu. Utvrđena su ukupno 53 prometna prekršaja, od čega je bilo 26 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 20 ostalih prekršaja u prometu. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 98 kilometara na sat, na D207 u Đurmancu, na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 kilometara na sat, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača bila je 0,87 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba