UPALJENA PRVA SVIJEĆA: Tradicionalna manifestacija “Advent u Zagorju“ i ove godine ima humanitarnu notu

Općina Hum na Sutli i Županija donirale sredstva obiteljskom domu za osobe s teškoćama u razvoju, vlasnice Štefanije Orel

Objavljeno: 30.11.2020. JJ

Ispred općinske zgrade u Humu na Sutli u subotu je upaljena prva svijeća na adventskom vijencu, u sklopu manifestacije “Advent u Zagorju“. Iako je, zbog epidemiološke situacije, ove godine izostao popratni zabavno – kulturni program koji karakterizira otvorenje manifestacije, ona je zadržala svoju humanitarnu notu. Prvu svijeću je tako upalila Štefanija Orel, vlasnica obiteljskog doma za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju, kojem su namijenjena ovogodišnje adventske donacije Krapinsko – zagorske županije i Općine Hum na Sutli.

– Iz Huma na Sutli šaljemo poruku da se ne možemo okupljati na jednom mjestu, ali možemo svoje misli podijeliti s ostalima, prisjetiti se onih koji nemaju, možemo iskoristiti ovo vrijeme pred Božić i dio svojih sredstava kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Vjerujem da će se našem pozivu odazvati ljudi iz cijelog Zagorja. Ne treba puno da razveselimo one kojima je to potrebno, njima je mnogo važnije da znaju da nisu sami – istaknuo je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je pak kako dom Štefanije Orel broji desetak štićenika i definitivno je među najpotrebitijima.

– Četiri tisuće kuna od strane Općine i pet tisuća od strane Županije prilog je koji je pomogao da se mnoge stvari u domu obnove, zamijene i da se nabave potrepštine koje štićenicima najviše trebaju – rekao je načelnik Jutriša. Adventski je vijenac blagoslovio župnik u Prišlinu, vlč. Damir Ivanek, a okupljene je pozdravila i Đurđa Mesarić, u ime organizatora manifestacije, Turističke zajednice općine Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbenog kluba “Zeleni bregi” iz Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba