Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, tradicionalni prijem nije se mogao održati

Grad Novi Marof roditeljima novorođenčadi isplatio ukupno 18 tisuća kuna

Objavljeno: 30.11.2020. JJ

Zbog iznimno nepovoljne epidemiološke situacije u cijeloj Varaždinskoj županiji, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ni ovoga puta nije bio u mogućnosti održati tradicionalni prijem, ali roditelji novorođenih Marofčana nisu ostali bez novčanih naknada.

Kao i u listopadu, novac je isplaćen na njihove račune, a naknade su ovoga puta dobili roditelji 11-ero mališana, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 18.000 kuna.

– Ugostiti naše najmlađe stanovnike i njihove roditelje za mene je najljepša gradonačelnička dužnost, ali danas više nego ikad moramo misliti na zdravlje sviju nas i ponašati se odgovorno. Sve će ovo jednom proći i doći će bolja vremena, time i prilike za razgovore, druženja, prijeme, a do tada, Grad Novi Marof nastavit će s isplatama novčanih naknada na račune roditelja novorođenih – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Vrijedi istaknuti da Grad Novi Marof za prvo dijete daje tisuću kuna, za drugo dvije tisuće te za svako sljedeće dijete po tisuću kuna više, a u petoj ovogodišnjoj podjeli naknade su dobile i tri obitelji u kojima se rodilo treće dijete. Inače, u ovoj je godini za 95 novorođenih mališana ukupno isplaćeno 159.000 kuna. Svoje najmlađe stanovnike Grad podupire i tijekom odrastanja i to kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, kroz stipendije za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole te kroz stipendije za studente.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter