NAJBOLJE ULAGANJE U MLADE: Iz Općine Lobor stižu odlične vijesti

Odlukom načelnice, umjesto planiranih 28, dodijelit će se 37 učeničkih i studentskih stipendija

Objavljeno: 28.11.2020. JJ

Općina Lobor ima dobru vijest za učenike i studente. Natječaj za stipendije je gotov i uskoro slijedi potpisivanje ugovora. A još bolja vijest jest da će stipendije dobiti svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete, sveukupno njih 37, dakle, više od predviđenih 28.

Načelnica Ljubica Jembrih podsjeća da su najavili 14 stipendija za učenike od 350 kuna i 14 stipendija za studente od 500 kuna.

– Nakon provedenog javnog poziva i kontrole, imali smo 23 prijave za studentske stipendije i 17 prijava za učeničke. Prema našem pravilniku o dodjeli stipendiranja učenicima i studentima, 15 kandidata zadovoljilo je uvjete za učeničke stipendije i 22 prijavljena kandidata za studentske stipendije – otkriva Jembrih.

Povjerenstvo je pripremilo rang listu i tablicu te je načelnica donijela odluku da će Općina Lobor ove godine stipendirati sve prijavljene studente i učenike koji su zadovoljili uvjete pravilnika.

Kako su u proračunu Općine bila osigurana sredstva za sufinanciranje nastave engleskog jezika pri Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša, a do same realizacije nije došlo, načelnica je donijela Odluku  o preraspodjeli sredstava planiranih proračunom Općine za 2020. godinu te su sredstva za financiranje nastave engleskog jezika preraspodijeljena na stipendije i školarine.

– Sredstva na računu stipendisti mogu očekivati početkom 12. mjeseca, a isplatit će se retroaktivno, od 9. mjeseca za učenike i od 10. mjeseca za studente – najavila je Jembrih.

S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti grupnog potpisivanja ugovora, već će oni biti dostavljeni na kućne adrese stipendista. U proračunu je za stipendije ukupno osigurano 115 tisuća kuna. – Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bismo osigurali naš napredak, moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive. U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID-a 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam podrška na vašem putu – poručila je načelnica Ljubica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba