UČILI O DOBROBITI VOLONTIRANJA: Mreža udruga Zagor u suradnji s partnerima završava projekt #zavolontirAJMOse

Kroz 10 radionica, 11 volonterskih akcija i dva predavanja prošlo više od 130 učenika i 50 djelatnika zagorskih osnovnih škola

Objavljeno: 25.11.2020. AB

Završava projekt #zavolontirAJMOse kojim se naglasak stavljao na važnost odgoja za volontiranje u osnovnim školama. Kroz deset radionica za više od 100 učenika govorilo se i učilo o volontiranju, pravima i obvezama volontera, kao i o dobrobitima koje volontiranje pruža. Nakon radionica, učenici su osmislili i proveli čak 11 volonterskih akcija s uključenih više od 130 učenika.

– Osim što je učenike važno osvijestiti o važnosti volontiranja, isto tako je važno raditi i s djelatnicima odgojno – obrazovnih ustanova na tu temu. Iz tog su razloga održana dva edukativno – informativna predavanja za 52 djelatnika u osnovnim školama Zlataru i Loboru na temu menadžmenta volontera, vođenju potrebne dokumentacije i evidencije za volontere, te načinima izvještavanja nadležnom ministarstvu. U sklopu projekta proveden je i literarni natječaj “Dobro biram – Volontiram!”, kojem je cilj bio prikazati pozitivnu stranu volonterstva, razloge volontiranja, te značaj volonterstva za djecu i mlade. Na literarni natječaj je pristiglo ukupno 26 radova, koji su bili nagrađeni simboličnim nagradama te je izrađen katalog radova koji se nalazi na stranicama Zagora – ističu iz Mreže udruga Zagor, koji su projekt proveli s partnerima, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, OŠ Bedekovčina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor te Krapinsko – zagorskom županijom. Ukupna vrijednost projekta je 141.243 kune, a iznos od 138.243 kune, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba