"ZA ZEMLJIN SPAS JA DIŽEM SVOJ GLAS": Fond za zaštitu okoliša nagradio je učenike 5. razreda PŠ Selnica

OTISNUT NA PLATNENE VREĆICE: Motiv marijabistričkog svetišta, rad učenice Mande Hren, osvojio treće mjesto među 355 učeničkih radova iz cijele zemlje

Objavljeno: 24.11.2020. AB

Učenici 4. razreda Područne škole Selnica (OŠ Marija Bistrica) sudjelovali su na kreativnom likovnom natječaju Školske knjige u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost “Za Zemljin spas ja dižem svoj glas”, javlja RMB. Radovi učenika bili su podijeljeni u dvije kategorije: učenici prvih i drugih razreda – motiv: Čuvajmo svoj dom (Moja ulica, Moj park, Moj trg) te učenici trećih i četvrtih razreda-motiv: Kulturna baština našeg kraja. Zadatak je bio izraditi motiv za platnenu vrećicu, a učenici iz Selnice izrađivali su motiv Svetišta Majke Božje Bistričke.

FOTO: RMB

Radio je cijeli razred, a jedan rad, učenice Mande Hren, kao predstavnik radova svih učenika razreda, poslan je na natječaj te je u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto. Inače, na natječaj je ukupno pristiglo 335 radova, te su u obje kategorije odabrana tri najbolja rada. Sama dodjela nagrada bila je planirana još na proljeće, jer se radi o natječaju od prošle godine, ali je zbog epidemiološke situacije odgođena za rujan. No, kako se do sada situacija nije poboljšala, organizator je preko promotora odlučio nagrade poslati. S učenicima je radila učiteljica Anita Car, a kako sada oni pohađaju 5. razred, shodno epidemiološkoj situaciji učiteljica je podjelu nagrada organizirala na otvorenom, na središnjem bistričkom trgu. Svi učenici i učenice, njih ukupno devet, dobili su ekološke vrećice s otiskom odabranog rada učenice Mande Hren, društvenu igru na temu ekologije te još nekoliko darova.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba