ZNAČAJAN POLITIČKI POTEZ ŽARKA TUŠEKA: Vlada RH danas prihvatila njegov amandman kojim je osiguran početak realizacije projekta elektrifikacije pruge od Krapine do Slovenije

IZNIMNO PONOSAN: “Ova pruga je ključna za razvoj čitavog Zagorja, ogromna infrastrukturna injekcija našem gospodarstvu”

Objavljeno: 24.11.2020. AB

Početkom iduće godine kreće izrada projektne dokumentacije za projekt elektrifikacije pruge Krapina – Zabok – slovenska granica. Naime, Vlada Republike Hrvatske prihvatila je amandman na prijedlog državnog proračuna za 2021. godinu saborskog zastupnika Žarka Tušeka, kojim će se iznaći sredstva, raspisati natječaj i potpisati ugovor za prvu fazu realizacije projekta, odnosno izradu projektne dokumentacije.

Sa sjednice Vlade u Krapini

– Elektrifikacija pruge Zabok – Krapina – granica sa Slovenijom jedna je od ključnih političkih odluka sa sjednice Vlade održane prošle godine u Krapini. Iznimno sam ponosan što je danas usvojen moj amandman na proračun RH za 2021. kojim se osiguravaju sredstva za izradu projektne dokumentacije za ovu dionicu. Tim činom počinje projekt elektrifikacije pruge od Zaboka prema Sv. Križu, Krapini, Đurmancu i Sloveniji – rekao je saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije.

Naglasio je da ova dionica ima iznimnu važnost za razvoj cjelokupnog Hrvatskog zagorja, ogromna je infrastrukturna injekcija našem gospodarstvu, a ključna je i za buduće povezivanje najvećih zagorskih gospodarskih zona u cjelinu koja može generirati formiranje jedne od najveći poslovnih zona u Hrvatskoj. 

Zagorje to zaslužuje

– Ovim činom, neovisno o studiji Lepoglavske spojnice, pruga dobiva svoju dinamiku i kreće, kao što sam i rekao, prva faza postupka njezine modernizacije i elektrifikacije. O vrijednosti povezivanja našeg glavnog grada Krapine sa Zagrebom, brzom željeznicom, uopće ne trebamo govoriti. Ovaj projekt, kao i projekt revitalizacije pruge prema istoku Krapinsko – zagorske županije i Varaždinu, projekt stubičke zaobilaznice, plus još neki drugi projekti u prometnoj, gospodarskoj, kulturnoj i sportskoj infrastrukturi, temeljni su motiv mojeg političkog rada u vremenu koje je pred nama. Krapinsko – zagorska županija, naš dio Hrvatskog zagorja, to zaslužuje – naglasio je Tušek, koji je ovim amandmanom omogućio početak realizacije projekta u 2021. godini, bez potrebe čekanja dovršetka studije Lepoglavske spojnice, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole.

– Spajamo Krapinu i Zagreb prugom na struju! – poručio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba