Poznato međunarodno glazbeno natjecanje

“Bistrički zvukolik” ove se godine po prvi puta održava bez publike i izvan Marije Bistrice

Objavljeno: 23.11.2020. zagorjeinternational

Međunarodno glazbeno natjecanje “Bistrički zvukolik” bit će održano i ove godine – uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali zbog epidemiološke situacije, prvi puta bez publike i to izvan Marije Bistrice. Organizator “Bistričkog zvukolika” je Udruga Svesvir, u kojoj ističu kako je zbog prostornih ograničenja na području Marije Bistrice, vezano uz provođenje najnovijih epidemioloških mjera, donesena odluka da se ovo međunarodno natjecanje u izvođenju klasične glazbe prvi puta održi izvan Marije Bistrice.

Privremeni domaćin mladim glazbenicima će od 23. do 26. studenoga bit Glazbena škola Dugo Selo, koja će osigurati veliku dvoranu za samo natjecanje te u istoj zgradi i više dodatnih prostorija za “usviravanje”, što će omogućiti sigurno i neometanje odvijanje natjecanja.

Izvedbe glazbenika u predviđenih desetak kategorija pratit će ocjenjivački sud koji se sastoji od 12 uglednih glazbenika, profesora na akademijama iz Hrvatske, Nizozemske, Slovačke, Španjolske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: Krešimir Seletković (skladatelj), Ida Gamulin (glasovir), Boris Lenko (harmonika), Cveto Kobal (flauta), Bank Harkay (rog), Vedran Tuce (klarinet), Mario Šincek (trombon), Luis Camacho Montealegre (Udaraljke), Miljenka Grđan (pjevanje), Martin Draušnik (violina), Jelena Očić (violončelo) i Tomislav Vukšić (gitara). Natjecanje će se održati bez publike, posebnih proglašenja pobjednika i koncerata ocjenjivačkog suda te će pojedinačne nastupe moći pratiti još samo mentori i obitelj samog natjecatelja.

Na prošlogodišnjem izdanju “Bistričkog zvukolika” sudjelovalo je 124 glazbenika, dok se ove godine ipak očekuje značajno manji odaziv. Pobjeda u svakoj od kategoriji osigurava i novčanu nagradu, među kojima se ističe ona od 1000 eura za najboljeg solista bez dobnog ograničenja. Organizator natjecanja posebno zahvaljuje svim sponzorima i donatorima, Općini Marija Bistrica i Krapinsko – zagorskoj županiji kao stalnim pokroviteljima Bistričkog zvukolika, Bluesun Hotelu Kaj i Osnovnoj školi Marija Bistrica na izvrsnoj suradnji i dugogodišnjem domaćinstvu, kao i Glazbenoj školi Dugo Selo kao ovogodišnjem domaćinu.

Podsjećamo kako se Bistrički zvukolik sastoji i od koncertne sezone, u sklopu koje su u Mariji Bistrici ove godine nastupili Vokalni ansambl Antiphonus, Splitski gitaristički kvartet te Krešimir Lazar i Krešimir Has.

Najnovije po kategorijama

BELJAK: Vjerujem da će ovime biti olakšan rad učiteljima, a da će djeci nastava biti još zanimljivija te da će s lakoćom usvajati znanje i tako steći bolje temelje za nastavak obrazovanja

SADA SVE UČIONICE IMAJU SUVREMENU OPREMU: OŠ Vladimira Bosnara u Stubičkim Toplicama opremljena je s tri nove 'pametne ploče'

BELJAK: Vjerujem da će ovime biti olakšan rad učiteljima, a da će djeci nastava biti još zanimljivija te da će s lakoćom usvajati znanje i tako steći bolje temelje za nastavak obrazovanja

Objavljeno: 19.01.2021. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter