KR DETAILING: Mladi zaljubljenik u automobile Mihael Turniški (21) u krapinskom naselju Šabac otvorio garažu koja će sigurno oduševiti brojne vozače

“MENI JE TO AMERIČKI SAN NA KRAPINSKI NAČIN”: Krenulo je od hobija, to je moja ljubav. Što radimo? Od kemijskog čišćenja i pranja do poliranja i keramičkih premaza. U planu je i tuning

Objavljeno: 22.11.2020. Alen Brodar

Mihael Turniški (21) iz Ravninskog kod Đurmanca u krapinskom je naselju Šabac u impresivno uređenoj garaži, otvorio obrt koji prije svega predstavlja njegovu ljubav prema limenim ljubimcima. “KR Detailing” nešto je što se iz hobija pretvorilo u dovoljno ozbiljnu priču da pokrene vlastiti posao, u djelatnosti kakve trenutno nema u Krapini i okolici.

Poboljšanje performansa

– Vidio sam to na automobilima prijatelja koji su ih ušminkavali i poboljšavali  im performanse, a radio sam dosta i na vlastitom automobilu, pa onda i na automobilima prijatelja, i shvatio sam da mi to leži. Stoga sam se odlučio na taj korak, a do ovog danas trebalo mi je gotovo dvije godine. Malo je sve usporila i ova korona, jer sam se prijavio za poticaj za samozapošljavanje i konačno mi je odobreno, tako da evo, uspio sam, otvorio garažu, nadam se da će dobro krenuti, imam jako veliku ambiciju. Ovo je meni američki san na krapinski način – govori nam Mihael dok nam pokazuje kako je ispolirao i kemijski očistio prijateljev VW Scirocco.

A nudi se svašta, od kemijskog čišćenja automobila, čitavog ili parcijalno, do pranja motornog prostora, keramičkog premaza, poliranja, mapiranja i kodiranja automobila te, dakako i pranja i usisavanja automobila.

Pozdravio i gradonačelnik

– Radit ću i dalje na usavršavanju, upisao sam tečajeve, primjerice za točkanje laka, brušenje laka i keramički premaz automobila. Vjerujem da će ljudi prepoznati kvalitetu, da ću imati stalno punu garažu i da će posao dobro krenuti, a onda bi se s vremenom specijalizirao i za tuning. Inače sam po zanimanju CNC operater, ali ovo mi je velika ljubav. Kroz dvije – tri godine namjeravam otkupiti još jedan ovakav prostor u kojem ću raditi tuning, kojeg na ovom području još nema – otkriva nam Mihael, koji je rekao da zainteresiranih za njegove usluge već itekako ima.

Radi na krapinskoj adresi, Ulica kralja Tomislava 15, protekla tri tjedna i zasad su mu svi termini popunjeni. Bez sumnje, ukoliko nastavi raditi s entuzijazmom s kojim je nama pričao o svom novom poslu, uopće ne sumnjamo u ostvarenje njegovih planova, pa i više od toga.

Na otvorenju garaže, mladog obrtnika i njegove kolege došao je pozdraviti i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, kojeg veseli što je u Krapini otvorena još jedna djelatnost koje dosad nije bilo.

– Treba čestitati dečkima na hrabrosti da uđu u poslovne vode, u svakom slučaju je pohvalno što se Mihael odlučio na taj korak i kroz mjere samozapošljavanja pokrenuo obrt. Ja mu uistinu želim sreću u radu i da ima dovoljno posla, kako bi s vremenom s kolegama mogao i razvijati i širiti ovu djelatnost – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba