MALA SVEČANOST U ZABOKU: Županija dodijelila 118 učeničkih stipendija, od čega čak 56 za deficitarna zanimanja, najviše do sada

“Moramo promovirati deficitarna zanimanja kao ona koja ti omogućuju da završiš školu i već idući tjedan si zaposlen i primaš solidnu plaću“

Objavljeno: 21.11.2020. JJ

U zabočkoj Gradskoj galeriji održana je svečanost dodjele učeničkih stipendija za školsku godinu 2020./2021. Ove godine Županija će dodijeliti ukupno 118 stipendija, no, s obzirom na epidemiološku situaciju, svečanost je bila simbolične naravi, pa je prisustvovalo samo šestero učenika.

Marko Nuli iz Konjščine pohađa Elektrostrojarsku školu Varaždin, smjer tehničar za mehatroniku i do sada nije imao stipendiju.

– Nakon srednje škole, volio bih upisati elektrotehniku. Stipendija će mi pomoći da nabavim potrepštine koje mi trebaju za školu, a pogotovo sada za online nastavu – otkrio nam je Marko.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar ponovio je da mu je u ovom mandatu prioritet njegove ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, pa su ove godine već više od 119,6 milijuna kuna na neki način uložili u obrazovanje. Otkrio je i kako je dodijeljena 31 stipendija po socijalnom kriteriju, 31 stipendija po kriteriju izvrsnosti te 56 stipendija za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško zahvalio je na činjenici da se čak 14 zanimanja nalazi na popisu deficitarnih, ali i na tome što je ove godine Županija dodijelila najveći broj stipendija za deficitarna zanimanja do sada.

– Ovime skrećemo pozornost na deficitarna zanimanja te dobivamo nove radnike i potencijalne kolege koji će jednog dana raditi ono što radimo mi danas. Smatram da bi trebalo uložiti još više truda i energije da se mladima promoviraju deficitarna zanimanja kao zanimanja gdje završiš školu i sljedeći tjedan si već zaposlen i imaš svoju plaću. S time da to nisu više male plaće, već solidna primanja – zaključio je Pleško. Prisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, a župan je čestitao Sonji Borovčak na dobivenoj nagradi za životno djelo Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba