Danas su ponovno organizirali i akciju šetanja pasa iz skloništa

IZ “LUČI ZAGORJA“ APELIRAJU: Udomite psa prije zime ili donirajte deke za životinje iz skloništa

Objavljeno: 21.11.2020. JJ

Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja“ jedina je ustanova na području Krapinsko – zagorske županije koja prihvaća sve napuštene životinje, bez obzira na dob ili spol. Radi se o ustanovi gdje te životinje dobivaju adekvatnu veterinarsku skrb te budu smještene do njihovog trajnog udomljenja. Kapaciteti skloništa su konstantno popunjeni, pa iz skloništa skreću pažnju na sve trenutne i buduće vlasnike kućnih ljubimaca da prilikom nabave najprije razmisle o udomljenju.

Bez troškova

Udomljavanjem dobivaju socijaliziranu životinju, cijepljenu, mikročipiranu, očišćenu od svih nametnika, kastriranu/steriliziranu potpuno besplatno te na taj način nemaju uobičajenih veterinarskih troškova u prvoj godini života ljubimca.

– Pošto se bliže zimski mjeseci, a mjesec studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa zbog toga što sa starošću psi sve teže podnose hladnoću, molimo da dodatno razmotrite opciju trajnog ili privremenog udomljenja starijeg psa te donirate stare deke da im obogatimo i utoplimo hladne zimske dane. S namjerom da uljepšamo i skratimo boravak našim štićenicima u skloništu, i ovog smo vikenda odlučili organizirati još jednu u nizu akcija za javnost pod nazivom “Prošeći me“. Izlazak u šetnju jedan je od najvažnijih događaja u danu svakog psa. U šetnji psi obavljaju nuždu, ona im omogućuje tjelesnu vježbu, mentalnu stimulaciju i priliku da saznaju što se događa u susjedstvu. Redovni izlasci u šetnju služe psima da budu fizički aktivni i psihički potaknuti na razmišljanja primjerena psima – kažu iz “Luči Zagorja“.

Idealno okruženje

Tako je jutros od devet sati nastavljena akcija šetanja pasa iz skloništa. Akciju su već održali u dva navrata, prošle dvije subote, i, kako kažu, pokazale su se izuzetno korisnima za životinje te potaknule velik interes javnosti. Inače, sklonište je smješteno na području Selnice, u općini Marija Bistrica, izolirano je od javnosti i okolnog naselja, pa u netaknutom komadiću prirode okruženom šumom pruža svojim štićenicima idealno okruženje za igru, a njihovim posjetiteljima priliku da bezbrižno, bez bojazni od zaraze COVID-om 19, izađu i udahnu svježeg zraka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter