Znate li tko su "Kobre"?

VIDEO: Pogledajte kako izgleda jedan radni dan pripadnika Mobilne jedinice prometne policije

Objavljeno: 20.11.2020. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20. studenoga, Ministarstvo unutarnjih poslova svim učenicima srednjih škola predstavlja novi videospot koji promovira policijsko zanimanje. Riječ je o policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, svima poznate pod nazivom KOBRE.
 
Kroz sliku i riječ u ovom videospotu, mladi, ali i svi ostali, mogu saznati kako teče uobičajeni radni dan policijskih službenika, pripadnika Mobilne  jedinice prometne policije.

Uz saznanje što sve mora znati “Kobra” policajac, srednjoškolci, ali i svi ostali mladi vozači, ili oni koji će to tek postati, u ovom videospotu mogu naučiti što se točno očekuje od odgovornih sudionika u prometu.
 
– Jedno od ključnih prava definiranih Konvencijom o pravima djeteta, pri čemu se dijete smatra svakom osobom mlađom od 18 godina, jest pravo na sigurnost. Tako da danas, povodom Međunarodnog dana djeteta, posebno ističemo važnost  pravilnog  ponašanja mladih vozača u prometu s ciljem da uđu u svijet odraslih kao odgovorni sudionici u prometu. Evo, o čemu  sve mladi vozači trebaju voditi računa: uvijek koristite sigurnosni pojas te pravilno vežite autosjedalicu, kada vozite, ne koristite mobilni uređaj, poštujte ograničenja brzine na cesti, posebno vodite brigu da smanjite brzinu u blizini škola i vrtića, a kada pijete, ne vozite – poručuju iz MUP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter