Usprkos koronavirusu, održana je tradicionalna manifestacija "Dani Antuna Mihanovića"

MLADI PJESNICI: Larisa Legčević i Borna Fink iz OŠ Krapinske Toplice osvojili prve nagrade “Antun Mihanović“ za domoljubnu poeziju

Objavljeno: 20.11.2020. JJ

Tradicionalna manifestacija Dani Antuna Mihanovića, čiji je središnji dio dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije, održana je i ove godine, ali prilagođena epidemiološkim uvjetima, i to uz potporu Ministarstva kulture i medija, Krapinsko – zagorske županije i Grada Klanjca.

Na ovogodišnji, ujedno i 14. natječaj, pristigla su 34 rada iz četiri zagorske osnovne škole, a Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec objavila je imena dobitnika ovogodišnje nagrade. Stručno povjerenstvo za odabir najboljih radova u kojem su bile pjesnikinja Ljubica Ribić iz Varaždina, profesorica kroatistike i diplomirana knjižničarka Branka Vrbanec te pjesnikinja iz Krapine Marija Hlebec, odlučilo je ove godine dodijeliti dvije prve, dvije druge i dvije treće nagrade te tako ohrabriti male pjesnike.

Prvu nagradu osvojili su Borna Fink s pjesmom “Iskanje” i Larisa Legčević s pjesmom “Veter”, oboje iz OŠ Krapinske Toplice. Mentorica im je Mira Korbar.

Druga nagrada pripala je Katji Skušić iz Osnovne škole Oroslavje, za pjesmu “Miss svijeta” te Gabrijelu Škurancu iz OŠ Krapinske Toplice za pjesmu “Štruklji”.

Treća nagrada pripala je Emi Sinković iz Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca za pjesmu “Moj kraj” te Lani Hlupić iz OŠ Đure Prejca Desinić za pjesmu “Moja Domovina”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba