Ministar zdravstva Vili Beroš

“Imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5. Ne znam gdje sam se zarazio”

Objavljeno: 20.11.2020. zagorjeinternational

– Osjećam se relativno dobro. Od simptoma, zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list.

U četvrtak je objavio kako je pozitivan na koronavirus. Dodaje kako ne može sa sigurnošću reći gdje se zarazio te da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

– Činjenica jest da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta. Znamo da je situacija tamo loša i da je jako velik broj zaraženih – kaže Beroš.

U međuvremenu se ispostavilo da je u Ministarstvu zdravstva nekoliko oboljelih, među kojima je i ministrova glasnogovornica.

– Bio sam u kontaktu s glasnogovornicom, a ispostavilo se da je pozitivna. Činjenica jest da je virus jako proširen, tako da i uz maksimalne napore i zaštitu, virus očito nađe svoj put – rekao je Beroš.

Dan nakon posjeta Varaždinu, bio je u Banskim dvorima, na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frkom – Petešićem, a u ponedjeljak je bio na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. U oba slučaja održavali su fizički razmak i nosili maske. U samoizolaciju su za sada stavljeni njegovi ukućani i vozač.

Iz Ministarstva zdravstva u samoizolaciju su poslane četiri osobe, Berošev šef kabineta, tajnica, ravnateljica uprave bolničke zdravstvene zaštite i načelnik sektora za financijske poslove. Neki od njegovih kontakata su testirani te se čekaju rezultati. Nakon što je saznao da je pozitivan, prijavio se i na aplikaciju Stop COVID-19, koja služi jednostavnom upozoravanju građana da su se možda našli u epidemiološki rizičnom kontaktu. Temperaturu snižava tabletama, ali unatoč tome kaže da će nastaviti raditi od doma.

– Nadam se da se moje zdravstveno stanje neće pogoršavati. Apeliram na građane da budu odgovorni, da se pridržavaju mjera, radi sebe, ali i svojih najmilijih – zaključuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba