ZA SVAKU POHVALU: Gospodarski div razveselio mališane

Poduzeće Vetropack Straža uz svoj 160. rođendan obnovilo i novim sadržajima opremilo Vetropark, omiljeno mjesto za igru najmlađih Humčana

Objavljeno: 19.11.2020. zagorjeinternational

Vetropack Straža ove godine obilježava 160 godina postojanja. Njezina povijest započela je davne 1860. godine, kada je bavarski industrijalac Michael von Poschinger kupio zemljište Straža uz samu Sutlu i na njemu sagradio malu staklanu istoimenog naziva, ni ne sluteći da će ona postati pokretač gospodarskog i društvenog razvoja tog dijela Krapinsko – zagorske županije. Tvornica je od 1996. godine u vlasništvu švicarskog Vetropacka i danas zapošljava 650 ljudi.

Lokalna zajednica

Stražarci su ovaj značajan jubilej planirali proslaviti s poslovnim partnerima, zaposlenicima, umirovljenicima i lokalnom zajednicom, ali svi su ti događaji zbog COVID-19 krize odgođeni za neka sigurnija vremena. No, Vetropack Straža ipak nije odustala od uvriježene tradicije da svoj rođendan proslavi s lokalnom zajednicom. Ovog puta obnovila je te novim spravama i sadržajima opremila lokalni Vetropark, koji je kroz prošlih 20-ak godina postao popularno okupljalište ne samo malih Humčana, već i njihovih roditelja, djedova i baka. Novi izgled Vetroparka najviše je razveselio učenike lokalne škole kojima je park mjesto igre i razonode, ali i još jedna dobro opremljena učionica za školu u prirodi.

– Veseli nas što ovakvim projektima i sponzoriranjem lokalnih ustanova i udruga sudjelujemo u poboljšanju društvenog života zajednice. Jer naši sumještani to zaslužuju. Ovom donacijom nastavljamo stoljetnu ulogu Straže kao važnog dionika društvenog života Huma na Sutli – rekao je Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže.

Ambiciozni planovi

Godina 2020. za Vetropack Stražu započela je ambicioznim poslovnim planovima, no, neočekivana epidemija donijela je značajne poremećaju u poslovanju i drastičan pad prometa u travnju i svibnju. U ljetnim mjesecima – uslijed popuštanja mjera i zahvaljujući solidnoj turističkoj sezoni – ipak su ostvareni odlični prodajni rezultati. No, ponovno uvedene stroge epidemiološke mjere u Hrvatskoj i ostalim europskim državama sigurno će opet utjecati na staklarsku branšu, koja je izravno vezana uz promet ugostiteljskih objekata. Unatoč ovim kriznim vremenima, u Vetropack Straži nastavljene su infrastrukturne investicije te remont staklarske peći koja će biti puštena u rad početkom 2021.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter