REZULTATI DESETODNEVNE AKCIJE ZAGORSKE POLICIJE: Od 14 prometnih nesreća, deset su uzrokovali pijani vozači

Martinjski rekorder “napuhao” 3,13 promila, trojica su vozača završila na triježnjenju, a četvorica su uhićena

Objavljeno: 19.11.2020. JJ

Od 6. do 16. studenoga na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, povodom proslave Martinja, proveden je pojačani nadzor provjere alkoholiziranosti vozača, kao i činjenja drugih prekršaja iz skupine tzv. četiri glavne ubojice u prometu (brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i vožnja pod utjecajem alkohola).
Sankcionirano je 876 prometnih prekršaja, od čega su 52 aktivnosti bile usmjerene na sankcioniranje vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Iz tog su razloga u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena tri vozača, dok su četiri vozača uhićena i protiv njih je proveden hitni prekršajni postupak. Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 3,13 promila.
Tijekom pojačanog nadzora prometa, sankcionirano je i 609 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Zabilježeno je i 14 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, s time da je jedna osoba teže, a sedam osoba lakše ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 10 prometnih nesreća, a u njima je 12 vozača bilo pod utjecajem alkohola.

– Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske i nadalje će se, posebice do kraja studenoga i tijekom prosinca, vršiti pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa iz skupine tzv. “četiri glavne ubojice u prometu – upozoravaju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba