Građansko-liberalni savez (GLAS) KZŽ, ponukan jučerašnjom konferencijom za medije HDZ-a, oglasio se priopćenjem:

“Zagorje uistinu zaslužuje bolju i kvalitetniju vlast, ali to sigurno nije HDZ, odnosno kandidat stranke koja je prije neki dan nepravomoćno osuđena za kriminal”

Objavljeno: 18.11.2020. AB

Ponukani izjavama s jučerašnje press konferencije zagorskog HDZ-a u Krapini, gdje njihov čelnik i saborski zastupnik Žarko Tušek javno poziva na promjene u Krapinsko – zagorskoj županiji jer u posljednjih 12 godina ona stagnira u odnosu na ostale okolne regije, odnosno da nedostaje velikih investicija, prije svega u industriji, turizmu i poljoprivredi, Građansko – liberalni savez (GLAS) KZŽ oglasio se priopćenjem, koje prenosimo u cjelosti:

Zagorke i Zagorci definitivno zaslužuju bolju i kvalitetniju vlast od ove sadašnje, ali to nikako ne može biti HDZ, odnosno kandidat stranke koja je prije nekoliko dana kao prva stranka u povijesti naše države nepravomoćno osuđena za kriminal. Uspoređujući se s ostalim županijama u okruženju, zaboravljaju na činjenicu  da ni u jednoj od tih županija već dugo nije na vlasti HDZ, a da je upravo HDZ kao stranka s najvećim stažem u državnoj vlasti često zapostavljala sjever Hrvatske, a samim time i Krapinsko – zagorsku županiju. Dokaz tome je da nemamo ni svog ministra odnosno predstavnika u izvršnoj vlasti dok su neke druge regije i višestruko zastupljene. Što se tiče kapitalnih projekata u industriji, turizmu ili poljoprivredi možemo se složiti da ih nedostaje ili ih uopće nema, ali tu je i odgovornost HDZ-a, pogotovo ako uzmete u obzir da bi perjanica razvoja naše županije trebalo biti samo središte tj. grad Krapina koja upravo pod dugogodišnjom vlašću HDZ-a vapi za kapitalnim projektima i investicijama, usprkos svojem ogromnom potencijalu, posebno za razvoj turizma. Građani Krapine, pogotovo oni mlađi koji su ostali u Zagorju i nisu iselili u potrazi za poslom i boljim životom dostojnim čovjeka, pamte samo vlast HDZ-a, ali nažalost ne pamte kapitalne projekte koji bi oživjeli ovaj grad, omogućili mladim obiteljima da ostanu na zagorskim bregima, ali i privukli novo stanovništvo u ovu našu “bajku na dlanu”. Stoga, ako mislite voditi županiju kao što već predugo vodite Krapinu, molimo vas, nemojte mučiti nas i sami sebe. Možemo se složiti samo oko činjenice da Zagorje zaslužuje promjene, ali u vidu kvalitetnog  kandidata za župana kojeg trebaju i moraju iznjedriti progresivne snage lijevo – liberalne i centrističke orijentacije. To je zadaća svih nas koji volimo Zagorje, a želimo i dalje sa svojim obiteljima ostati ovdje živjeti – piše u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba