"OTIŠ'O JE S MIRISIMA JUTRA": Hrvatska glazbena ikona bit će sahranjena u Aleji velikana na Mirogoju, uz pratnju tamburaša

ISPRAĆAJ LEGENDE: Čak sedam gradova će se koncertima oprostiti od Krunoslava Kiće Slabinca

Objavljeno: 18.11.2020. LB

Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Krunoslava Kiće Slabinca, koji je u petak preminuo u 77. godini života, održat će se ovog četvrtka u 12.40 sati na Zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, no njegovi Slavonci od glazbenika će se oprostiti, prigodno, uz zvukove tambura i koncertima u čak sedam mjesta.


Ruže u spomen


Član izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije, Tihomir Slivka, rekao je da će koncert u Osijeku, koji će trajati sve do 21 sat, biti pod strogim epidemiološkim mjerama, piše Glas Slavonije.

– Kako drukčije nego glazbom oprostiti se od prijatelja Krune, no naglašavam da nećemo prekoračiti broj od 50 glazbenika te će u 12.40 sati započeti izvođenje Kruninih pjesama, ali i zajedničkih kompozicija, uz neizostavnu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ što je evergreen slavonske tamburaške glazbe. Svi građani pozvani su da budu negdje blizu, no zamolit ćemo drage ljude, prolaznike i namjerne posjetitelje da se ne pravi gužva oko Trga Ante Starčevića gdje će biti postavljen i video zid s Kićinim fotografijama iz bogatoga glazbenog opusa. Ni Kruno to ne bi volio. Da može, danas bi odjenuo odoru civilne zaštite i pravio reda – rekao je Slivka te dodao kako će građani moći odati počast Kići i na promenadi gdje će na svakoj klupi biti desetci ruža. Svatko može odabrati svoju, spustiti se stepenicama do Drave i pustiti ružu Kići u spomen.


Inicijativi osječke podružnice HGU-a pridružili su se uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.


Aleja velikana


Glazbenikov sin Pavao je za 24sata rekao da je želja njegovog oca bila da ga kremiraju, a bit će sahranjen u Aleji velikana u krugu obitelji. Tijekom ispraćaja kolege i prijatelji Ante Gelo, Miran Glinac i Drago Laban izvesti će njegov hit “Plavuša”. Okupit će se i tamburaši koji će izvesti pjesmu “Otišo je moj otac polako”. Pustit će se i pjesma ‘My Way’ u izvedbi Elvisa Presleya, jer su Kiću zvali našim Elvisom.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter