BIT ĆE TO "MELEM ZA OČI": Krapina nastavlja s ozelenjivanjem – na području grada niču nove sadnice

Zasađena 72 srebrnolisna te pet kuglastih javora, tri viseće višnje i 250 sadnica lovorvišnje

Objavljeno: 17.11.2020. AB

U ovo idealno vrijeme za sadnju drveća i ukrasnog bilja, Grad Krapina je u suradnji s tvrtkom Krakom d.o.o., odlučio posaditi nove sadnice drveća na području Grada. Ukupno su zasađena 72 srebrnolisna javora, pet kuglastih javora, tri viseće višnje te 250 sadnica lovorvišnje.

Formiranje drvoreda

Srebrnolisni javori zasađeni su u Ulici Andrije Hebranga, gdje je formiran drvored od parkirališta ispod Gradskog groblja pa do Radobojske ceste. U Ulici Miroslava Krleže posađen je drvored nasuprot Tri križa, od završetka groblja pa do križanja s Ulicom Grigora Viteza. U  Šetalištu prof. Ivana Vrancea posađen je drvored od križanja Ulice prof. Dragutina Gorjanovića Krambergera, prema parkiralištu Hušnjakovo. Također, na Šetalištu dobrovoljnih darivatelja krvi, posađeni su novi javori na mjestima na kojima su se prethodne sadnice osušile. Javori su zasađeni i na igralištu u Strahinju, na dječjem igralištu u Škarićevom i na novouređenom dječjem  igralištu u Žutnici. Kod novoizgrađenog pružnog prijelaza u Šetalištu Vilibalda Sluge zasađene se sadnice kuglastog javora. Ispred pedijatrijskih ordinacija kod Doma zdravlja Krapina gdje se nalazi dječje igralište također su posađeni javori, kako bi se u popodnevnim satima tijekom ljetnog perioda zasjenilo igralište, ističu iz Grada.

Zeleni gradić

U Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda na slobodne lokacije posađene su viseće japanske višnje te kuglasti javori, a u Šetalištu prof. Ivana Vrancea u duljini od 180 metara, nasuprot igrališta Osnovne Škole Augusta Cesarca, zasađene su sadnice lovor višnje kako bi se u budućnosti formirala živa ograda. Sadnice lovor višnje su također zasađene na igralištu Šabac te na Gradskom groblju Krapina. – Često posjetitelji i turisti kažu kako je Krapina predivan gradić bogat zelenilom, a kroz ovakva “zelena” ulaganja samo će se još i više proljepšati. Zelenilo na kojem ćemo moći “odmarati” oči blagotvorno će djelovati i na zdravlje – smatraju u Gradu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba