KRAPINSKE TOPLICE: Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje

“Svatko od nas u sebi osjeća ranu našeg grada heroja, ali i veliki ponos i zahvalnost prema svim ljudima koji su ga branili”

Objavljeno: 17.11.2020. AB

Mirno i dostojanstveno u Krapinskim Toplicama obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svijeće za sve poginule i preminule pripadnike Domovinskog rata zapalili su načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, općinski vijećnici s predsjednikom Općinskog vijeća Zvonkom Očićem te predstavnici branitelja s područja općine i branitelji koji se trenutno nalaze na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju.

Načelnik Ernest Svažić istaknuo je kako je Vukovar simbol hrvatske slobode i borbe za neovisnost.

– Dan sjećanja ove nam godine dolazi u vrijeme epidemiološke krize. Unatoč tome, važno je zapaliti svijeće i prisjetiti se vukovarske tragedije koja je hrvatskom narodu velika trauma. Svatko od nas u sebi osjeća ranu našeg grada heroja, ali i veliki ponos i zahvalnost prema svim ljudima koji su ga branili. Njihovo je herojstvo nemjerljivo jer upravo su njime, kao i svojom požrtvovnošću, doveli do toga da Hrvatska pobijedi u Domovinskom ratu – istaknuo je općinski načelnik.

Najprepoznatljiviji simbol obrane, vukovarski Vodotoranj, ove je godine svečano otvoren nakon 3,5 godina obnove. Načelnik Svažić kazao je kako je Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ali i otpora jer je unatoč brojnim napadima ostao stajati. Izrazio je zadovoljstvo što je obnovi s 10.000 kuna pomogla i Općina Krapinske Toplice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba