RADNO U PETROVSKOM: U tijeku druga faza sanacije klizišta u naselju Gredenec, vrijedna 600.000 kuna

Uz saniranje klizišta, nastavlja se s obnovom nerazvrstanih cesta i izgradnjom vodovodne mreže

Objavljeno: 15.11.2020. LB

Jedna od općina Krapinsko – zagorske županije koja konstantno nastoji unaprijediti svakodnevicu svojih stanovnika jest Petrovsko. Uz saniranje brojnih klizišta diljem općine tijekom godine, načelnik Ivan Šanjug istaknuo je nadolazeće planove i radove na infrastrukturi.

– Trenutno je u tijeku druga faza sanacije klizišta u naselju Gredenec. Vrijednost radova druge faze je 600 tisuća kuna, a 65 posto troškova će sufinancirati Hrvatske vode. Sveukupno, u prvoj i drugoj fazi, bit će uloženo milijun i 50 tisuća kuna u sanaciju klizišta u Gredencu, a na proljeće planiramo i treću fazu sanacije – rekao je Šanjug i dodao da će za treću fazu sanacije će biti potrebno oko 400 tisuća kuna, jer se planira napraviti još jedan potporni zid s gornje strane i završiti sanacija kolnika u dužini od 200 metara.

Također, Općina Petrovsko planira početkom iduće godine  sanirati tri kilometra nerazvrstanih cesta, a te radove će Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancirati s 300 tisuća kuna. Načelnik naglašava da im preostaje još i kilometar nerazvrstanih cesta koje su “u makadamu” i planiraju ih presvući slojem asfalta. – U naseljima Stara Ves i Štuparje, planiramo nastaviti izgradnju sekundarne vodovodne mreže. Naselje Škrnjugi nije priključeno na javnu vodovodnu mrežu, a tamo ćemo, sukladno s vremenskim prilikama, napraviti 300 metara vodovodne mreže – zaključio je načelnik Šanjug.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba