Od ove nedjelje, kada na snagu stupaju zimski uvjeti

Zatvara se za promet planinska cesta od Podgorja Bistričkog do granice s Gradom Zagrebom

Objavljeno: 14.11.2020. JJ

Kako su priopćili iz Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, zatvara se županijska cesta Ž1006 (Podgorje Bistričko (D29) – A. G. Grada Zagreba) za promet svih vozila na dionici D29 – granica Krapinsko – zagorske županije s Gradom Zagrebom u duljini od četiri kilometra, od 15. studenoga 2020. do 31. ožujka 2021., odnosno, u periodu zimske službe, s mogućnošću ranijeg otvaranja za promet radi nastupanja razdoblja toplijeg vremena.

Radi se o planinskoj cesti s previsokim vrijednostima uzdužnih uspona i padova te s premalim vrijednostima polumjera horizontalnih i vertikalnih zavoja. Navedene vrijednosti ne zadovoljavaju uvjete iz Pravilnika o osnovnim uvjetima kojima javne ceste izvan naselja i njihovi elementi moraju udovoljavati sa stajališta sigurnosti prometa, pa se navedena cesta ne može efikasno održavati u zimskim uvjetima.

Obilazni pravac za vrijeme zatvaranja za promet je državna cesta D29 na dionici Marija Bistrica – Kašina – Sesvete. Istovremeno, u periodu zimske službe nadležna služba Grada Zagreba zatvara za promet dionicu od Moravča do granice Krapinsko – zagorske županije s Gradom Zagrebom. Ta dionica nastavak je prvonavedene ceste koja se nalazi na području KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba