Peti dan nakon dojave građana konačno su ga uspjeli uhvatiti

LABUDU S BUNDEKA PETAK 13. JE BIO SRETAN DAN: Napokon mu je izvađen flaks iz kljuna

Objavljeno: 14.11.2020. zagorjeinternational

– Labudu s Bundeka petak 13. je sretan dan! – kazali su u Azilu Dumovec. Peti dan nakon dojave građana da jednom labudu na Bundeku iz kljuna viri flaks, napokon su ga uspjeli uhvatiti.

– Naša mu je pomoć bila nužna, no on je bio tvrdoglav. Više smo ga puta obilazili, a jedan smo dan u akciju uključili i vatrogasce s čamcem. Sve to bilo je neuspješno. Labud bi nam baš svaki put vješto pobjegao – kažu iz Azila.

Dodaju i kako je jato kojeg se držao prema njemu bilo okrutno. Tijekom hranjenja ga je tjeralo pa su se zabrinuli da je gladan.

– Tu smo činjenicu odlučili iskoristiti kako bismo ga uhvatili. Labudovi su naviknuti na ljude koji ih hrane, pa smo se s gospodinom Tomislavom dogovorili da mu pripremimo svojevrsnu zamku. Plan je bio da ih on hrani, a da kolega iz Centra za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta Luka Jurinović i voditelj naše terenske ekipe pokušaju uhvatiti labuda s flaksom u kljunu. Bio je to pun pogodak! – opisuju kako su ga ulovili u petak u 7 ujutro.

Odmah su mu iz kljuna izvadili flaks te ga za svaki slučaj prevezli na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo mu je očišćena ranica od udice i dana mu je potrebna terapija. Nekoliko dana će ostati u stacionaru na promatranju, nakon čega će ga vratiti na Bundek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba