GNK Dinamo objavio tužnu vijest

Preminuo Krasnodar Rora, jedan od simbola legendarne generacije Modrih

Objavljeno: 12.11.2020. zagorjeinternational

Dinamo je ostao bez još jedne legende. Nakon Slavena Zambate, preminuo je Krasnodar Rora (75). Tužnu vijest objavio je Dinamo na svojim stranicama.

– U silnoj tuzi i boli javljamo da nas je u četvrtak, 12. studenoga, zauvijek napustio proslavljeni član Dinamove zlatne generacije iz 1967. godine, naš dragi i nezaboravni Krasnodar Rora. Šokantna je vijest uslijedila dva dana nakon što se Rora na komemoraciji na stadionu Maksimir emotivnim govorom oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, Slavena Zambate. Oproštajne je riječi uputio i na samom ispraćaju.  Rora nas je iznenada napustio u četvrtak u ranim jutarmjim satima, a pamtit ćemo ga kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka – objavio je Dinamo.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor, pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama u Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine, gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

 Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: “Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.”

Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

– Termin komemoracije i ispraćaja obznanit ćemo naknadno, a GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut obitelji i prijateljima našega Krasnodara – poručili su iz Dinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter