Grad Krapina ove će godine stipendirati još 10 učenika s 350 i 15 studenata sa 700 kuna mjesečno

GREGUROVIĆ: Drago mi je što krapinskoj djeci možemo barem malo olakšati obrazovanje. To je ulaganje u budućnost i za to se uvijek moraju iznaći sredstva

Objavljeno: 08.11.2020. Alen Brodar

Kako bi se učenicima i studentima barem malo olakšalo školovanje, Grad Krapina i ove je godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija. U školskoj, odnosno akademskoj godini 2020./21., Grad će tako dodijeliti 10 novih stipendija učenicima srednjih škola i 15 novih stipendija studentima s područja grada. Mjesečni iznos učeničke stipendije je 350, a studentske stipendije 700 kuna.

10 mjeseci

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, dakle, ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine, nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci u godini (osim srpnja i kolovoza).

Vrijedi istaknuti kako se broj stipendija koje dodjeljuje Grad Krapina povećava iz godine u godinu. Tako je 2013. godine Grad imao 49 stipendista, za što je iz proračuna izdvojeno 259.700 kuna, a lani je za 73 stipendista izdvojeno 440.000 kuna. Ove godine je za stipendije u proračunu osigurano 500.000 kuna, a u 2021. godini, najavili su iz Grada, i taj će se iznos povećati. S novim stipendijama koje će se dodijeliti ovim natječajem Grad će ukupno imati 89 stipendista.

– Drago mi je da na ovaj način našim učenicima i studentima možemo barem malo olakšati školovanje. Ovo je teška godina, pandemija koronavirusa mnogo je toga zakomplicirala i promijenila u našim životima, usporila realizaciju nekih planova i projekata, ali obrazovanje je ulaganje u budućnost i za obrazovanje se uvijek u proračunu moraju iznaći sredstva. Zbog toga nismo prestali s isplatom stipendija čak ni za vrijeme održavanja nastave “on line” na proljeće ove godine. Što se tiče natječaja za stipendije, pet studentskih stipendija se dodjeljuje po kriteriju uspješnosti (nadareni), pet prema socijalnom kriteriju i pet za deficitarna zanimanja, dok se deset učeničkih stipendija dodjeljuje po socijalnom kriteriju –  ističe gradonačelnik Zoran Gregurović.

Potrebna dokumentacija

Rok za podnošenje zahtjeva za učeničke i studentske stipendije je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 21. studenoga 2020. Potrebni obrasci, tekst natječaja i pravilnik o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Krapine objavljeni su na službenoj web stranici Grada Krapine, a možete ih pronaći i OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba