MOGUĆE SU STROŽE MJERE

Plenković nakon sastanka vladinog Znanstvenog savjeta o koronavirusu: “Lockdowna neće biti, niti policijskog sata”

Objavljeno: 06.11.2020. zagorjeinternational

U Banskim dvorima je u petak održan sastanak vladinog Znanstvenog savjeta o koronavirusu. Na njemu je osim znanstvenika i članova Stožera sudjelovao i premijer Andrej Plenković. Očekivalo se da će većina stručnjaka tražiti uvođenje novih mjera. Neki od njih su tražili strože mjere, ali nisu precizirali koje. Većina njih se usuglasila da nema čvrstih znanstvenih dokaza o tome koji je put s mjerama najbolji u ovom trenutku. Premijer Andrej Plenković rekao je da se neće uvoditi policijski sat i lockdown.

“Apeliramo na poštivanje svih mjera. Od članova i članica ćemo dobiti prijedlog još mjera, ove mjere će sada biti produžene. Ako stožer procijeni da ih treba još pooštriti, to će se dogoditi. Lockdowna neće biti, niti policijskog sata. Ukupna dosadašnja borba protiv COVID-19 je bila kvalitetna”, kazao je Plenković. Dodao je kako je globalna situacija s pandemijom očekivana, a zadnjih dana bilježi se pad zaraze.

“Ako postoje prozori u kojima možemo uvesti dodatne mjere koje neće utjecati na normalni život, a mogu spriječiti širenje zaraze, uvest ćemo ih”, rekao je premijer Plenković. Smatra kako je nedostatak lijekova u hrvatskom zdravstvenom sustavu više izuzetak nego pravilo. Izrazio je zahvalnost medicinskom osoblju i zdravstvenom osoblju koje je uključeno u borbu protiv koronavirusa.

– Mjere su adekvatne. Nisam pratio što je gospodin znanstvenik kazao. Imamo ljude koji snose odgovornost – odgovorio je premijer na pitanje o tome da Ivan Đikić smatra kako su to mjere adekvatne, ako i u petak imamo rekordan broj novozaraženih. Kaže da zadnjih tjedan dana pada broj novozaraženih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba