Uz sufinanciranje Hrvatskih voda, polako se rješava veliki problem u općini Zagorska Sela

NAČELNICA KRIVEC – JURAK: Do kraja godine sanirat ćemo dva klizišta – u Bojačnom i Zagorskim Selima, a onda prijavljujemo još dva

Objavljeno: 05.11.2020. zagorjeinternational

Zagorska Sela jedna su od niza općina u Krapinsko – zagorskoj županiji u kojoj klizišta predstavljaju konstantan problem, a trenutno su u postupku sanacije dva klizišta – u Bojačnom i Zagorskim Selima.

Sanacija klizišta u Bojačnom, vrijedna 150 tisuća kuna, u završnoj je fazi. Projekt sa 110 tisuća kuna sufinanciraju Hrvatske vode. Drugo klizište, ono u Zagorskim Selima, zbog odrona zemlje ugrožavalo je okolne stambene objekte, a od načelnice Ksenije Krivec – Jurak doznajemo da će se to klizište sanirati do kraja godine.

– Vrijednost sanacije tog klizišta iznosi oko 100 tisuća kuna, a u rješavanje problema oko tog klizišta se uključila i Krapinsko – zagorska županija – rekla nam je Krivec – Jurak, otkrivši ponešto i o daljnjim planovima. – Nakon uređenja ovih dvaju klizišta, imamo u planu prijaviti klizište kod obitelji Žnidarec, koje je odronom utjecalo na prometovanje jednom nerazvrstanom općinskom cestom, i ponovno se nadamo sufinanciranju od strane Hrvatskih voda. U Poljani Sutlanskoj, kod vatrogasnog doma, pojavilo se još jedno klizište s učestalim odronima, tako da se iskreno nadam da ćemo do kraja godine dobiti odobrenje Hrvatskih voda te sanirati ta dva klizišta  – zaključila je načelnica Krivec – Jurak. (ab, lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba