Ni u uvjetima epidemije koronavirusa, Udruga umirovljenika Zlatar ne propušta priliku za edukaciju svojih članova

Organizirali tribinu o raspolaganju imovinom, a u srijedu se u gradskoj Galeriji održava tradicionalni “Susret s liječnikom“

Objavljeno: 01.11.2020. zagorjeinternational

Iako je koronavirus osjetno smanjio aktivnosti udruga umirovljenika, tim više što je riječ o rizičnoj skupini koju se stalno upozorava na opasnosti po zdravlje, neke ne posustaju. Doduše, ne organiziraju plesne zabave i druženja, manje je i organiziranih izleta, ali, poput Udruge umirovljenika Zlatar, koja okuplja i umirovljenike iz Lobora i Mača, rade na edukaciji svojih članova.

Senior aktiv

U suradnji s Maticom umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, u sklopu Senior aktiv programa – poticanje aktivnog starenja u Krapinsko – zagorskoj županiji, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, organizirali su tribinu na temu “Raspolaganje imovinom za života i nakon smrti“, na kojoj je govorila odvjetnica Vinka Brundula Tadić, a tribina je održana u prostoru Galerije izvorne umjetnosti, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

U galerijskom prostoru ove srijede s početkom u 18 sati, održat će se i tradicionalna umirovljenička tribina “Susret s liječnikom“. O temi “Cijepljenje protiv gripe u ozračju epidemije COVID-19 virusa, s posebnim osvrtom na rizične skupine (bolesne od šećerne bolesti)“ govorit će Janko Korpar, specijalist obiteljske medicine i koordinator u zlatarskoj ispostavi Doma zdravlja.

Rizične skupine

– Odaziv na cijepljenje bio je u skladu s preporukama, tako da smo naručene doze cjepiva uglavnom iskoristili za rizične skupine. Interes za cijepljenje ove je godine daleko veći nego ranije, stoga smo naručili i dodatnu količinu cjepiva koja će vjerojatno biti isporučena u  prosincu, kako bismo udovoljili dodatnim zahtjevima za cijepljenjem. Cijepili smo i osiguranike koji su sami nabavili cjepivo, jer ne ulaze u ovu grupu osiguranika koji imaju pravo na besplatno cijepljenje. Mnogo je upita do kada se može učinkovito cijepiti. Cijele sezone, dakle, ni u prosincu nije  kasno – kaže Korpar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba