Prijaviti se mogu srednjoškolci koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Ministarstvo gospodarstva dodjeljuje stipendije od 18 tisuća kuna godišnje

Objavljeno: 01.11.2020. LB

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima. Prijave se zaprimaju od 27. listopada, a otvoreni javni poziv traje do 30. studenoga.

Javni poziv je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 18 tisuća kuna za školsku godinu 2020./2021.. Intenzitet potpore je 100 posto, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka, od kojih je prvo razdoblje od rujna 2020. godine do veljače 2021. godine, a isplata je u prvom kvartalu 2021. godine. Drugo razdoblje je između ožujka 2021. i  kolovoza 2021. godine, a isplata se vrši u drugom kvartalu 2021. godine. Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) podnosi se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja neposredno ili putem pošte. Sve informacije i popis tražene dokumentacije dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja: https://gospodarstvo.gov.hr/javni-pozivi-ministarstva/11168. Upiti u vezi prijava dostavljaju se u razdoblju zaprimanja prijava, od 27. listopada do 30. studenoga, putem elektroničke pošte na adresu: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba