Općinska Turistička zajednica objavila pobjednike nagradnog natječaja “K suncu prosi svaka roža“

Evo tko su vlasnici najljepših okućnica na području Marije Bistrice

Objavljeno: 01.11.2020. zagorjeinternational

Turistička zajednica općine Marija Bistrica i ove je godine organizirala i provela nagradni natječaj “K suncu prosi svaka roža”, za izbor najljepše okućnice na području općine. Natječaj je trajao od 15. lipnja do 20. kolovoza, a ove je godine održan u posebnim prilikama, jer epidemiološka situacija nije dozvolila tradicionalni način realizacije ovog događanja, koje je do sada spajalo dvije velike manifestacije bistričke Turističke zajednice – “Ljeto u Mariji Bistrici“ i “Advent u Mariji Bistrici“.

Četiri kriterija

No, i ove godine kod ocjenjivanja u obzir su se uzimala četiri kriterija: cvjetnost i krajobrazno uređenje; opremljenost; originalnost i utjecaj na izgled destinacije/ulice te opći dojam. Iz TZ-a općine Marija Bistrica obavijestili su da se odustalo od proglašenja pobjednika u smislu svečanosti i okupljanja, pa su objavljeni rezultati, a dobitnici pozvani da sami preuzmu nagrade. Ove godine povjerenstvo je obišlo sva naselja općine i u obzir uzelo 71 okućnicu. Nakon gotovo mjesec i pol obilaženja, prikupljene su sve fotografije te je 1. rujna objavljen i online natječaj na kojem su svi zainteresirani mogli glasati za okućnicu koju im se najviše sviđa. Povjerenstvo se sastalo 26. listopada i donijelo odluku o troje nagrađenih, čije su okućnice ostavile najbolji dojam na članove povjerenstva.

Poklon bonovi

Tako je treće mjesto osvojila Ana Kruhak iz Marije Bistrice, drugo Danijela Špoljarec iz Marije Bistrice, a prvo Andreja Čukman iz Huma Bistričkog, dok je dobitnik nagrade publike, dakle prema online glasovima, Dominik Karajić iz Laza Bistričkog. Uz prigodne poklone, organizator je za nagrađene prema ocjeni povjerenstva osigurao i poklon bonove u vrijednosti 500 kuna za prvu, 300 kuna za drugu i 200 kuna za treću nagradu. S obzirom na epidemiološku situaciju, iz bistričke Turističke zajednice mole dobitnike da se jave u ured i preuzmu svoje nagrade, i to u radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, do 20. studenoga 2020.. – Još jednom čestitamo svim dobitnicima i zahvaljujemo svima koji svojim trudom doprinose ljepšoj Bistrici – poručuju iz Turistička zajednice općine Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba