POLICIJA UPOZORAVA: Budite oprezni prilikom online kupnje

Uplatio preko 14 tisuća kuna za fotoaparat koji nikad nije dobio

Objavljeno: 30.10.2020. LB

Policija je u petak upozorila na oprez zbog internetskih prijevara, nakon što je Karlovčanin prijavio da je ostao bez preko 14 tisuća kuna koje je online uplatio za fotoaparat.


Onemogućen povrat novca


Prevareni 41-godišnjak je prijavio da je putem interneta s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata i u siječnju ove godine uplatio novac. Potom je zaprimio obavijest da je profil hakiran i blokiran te da zbog toga ne može dobiti povrat uplaćenog novca. Kako  mu fotoaparat nije isporučen, niti je ostvario povrat novca, slučaj je prijavio policiji. Policija je tim povodom uputila upozorenje građanima da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari i to od osobe koja ne živi u njihovoj blizini, što ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Policija također ukazuje i da bi nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu kupcima svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.


Obavijestiti policiju


– S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu prijevare, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji, koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti, prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak – zaključuje policija u priopćenju. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba