Uoči blagdana Svih svetih, kraj Centralnog križa u Krapini položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i preminule hrvatske branitelje

“Danas se prisjećamo branitelja, njihove žrtve, ali i svih ostalih koji počivaju ne samo na ovome groblju, nego na svim grobljima diljem naše domovine“

Objavljeno: 30.10.2020. JJ

Povodom blagdana Svih Svetih, kod Centralnog križa na gradskom groblju u Krapini položeni su vijenci i upaljene svijeće. Sudjelovale su delegacije Krapinsko – zagorske županije i Grada Krapine, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Oružanih snaga RH te braniteljskih udruga.

– Uoči blagdana Svih Svetih, odajemo počast i sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja, redarstvenika i nestalih u Domovinskom ratu, te, naravno, naših najbližih. Ovih dana svatko od nas treba dio svog vremena posvetiti tim ljudima koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države te na neki način i njihovim obiteljima dati do znanja da smo uvijek s njima – poručio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je podsjetio kako je Centralni križ na gradskom groblju u Krapini podignut upravo u spomen na sve poginule branitelje i one koji su dali svoje živote za domovinu.

– Danas polažemo vijence i palimo svijeće kako bismo se prisjetili njih, njihove žrtve, ali i svih ostalih koji počivaju ne samo na ovome groblju, nego na svim grobljima diljem naše domovine – zaključio je Gregurović.

Prije Krapine, župan Kolar je položio vijence i ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Zaboku, u društvu načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske Roberta Pavića, gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka i njegove zamjenice Valentine Đurek. Molitvu je predvodio policijski kapelan Policijske uprave krapinsko – zagorske, vlč. Ivan Grinišin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba