Europa se ponovno zatvara

Nijemci idu u novi lockdown? Macron i Slovenci uvode strože mjere

Objavljeno: 28.10.2020. zagorjeinternational

Njemački Bild saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s kancelarkom Angelom Merkel te kako Njemačka ide u lockdown u ponedjeljak 2. studenog. Dodaju kako su dogovorili i nove mjere borbe protiv koronavirusa, ali da još nemaju točne informacije o kojim mjerama je riječ.

Mediji u Njemačkoj ranije su javili kako kancelarka Merkel želi zatvoriti kafiće, restorane, škole, teretane, muzeje i kina, no Bild o tome još nije izvijestio. Navodno bi radili samo škole i dječji vrtići. Trgovine bi mogle ostati otvorene budu li se primjenjivale stroge higijenske mjere i ograničile broj kupaca, a restorani će isporučivati hranu isključivo za dostavu.

U međuvremenu francuski mediji javljaju kako bi predsjednik Emmanuel Macron trebao u srijedu navečer uvesti nacionalni lockdown kako bi se suzbilo širenje koronavirusa. Dodaju kako bi lockdown trajao puna četiri tjedna. Macron bi trebao sve objaviti u televizijskom obraćanju, a tijekom dana bi trebao i održati sastanak s ministrima u Vladi. Premijer Jean Castex sastaje se s vođama sindikata i opozicijskim strankama kako bi opravdali te strože mjere. U velikim dijelovima Francuske, pa i u Parizu, već je na snazi policijski sat.

Zbog rekordnog broja novozaraženih slovenska vlada će u četvrtak poslijepodne također raspravljati o uvođenju novih mjera. Preko Facebooka su se proširile informacije o tome da će se u subotu proglasiti 24-policijski sat, ali glasnogovornik vlade je Jelko Kacin je to opovrgnuo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba