Međimursko poduzeće uzima 10 posto plaće radnicima koji završe u samoizolaciji

“Ako čovjek ide od kafića do kafića, onda mora snositi jedan dio odgovornosti“

Objavljeno: 28.10.2020. zagorjeinternational

– Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od strane epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu, pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika – rekao je za portal eMeđimurje Đuro Horvat, direktor poduzeća Tehnix koje je u utorak obavijestilo radnike o dodatnim mjerama koje će provoditi zbog epidemije koronavirusa.

“S obzirom na to da je svaki dan situacija s COVID-om 19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje, biti izolirani u Hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji, bit će destimulirana u iznosu od 10 posto na plaću. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege i te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta“, stoji u obavijesti koju su dobili djelatnici.

Horvat je za eMeđimurje pojasnio da su na katu svojeg Hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali smještajne kapacitete za djelatnike kojima je određena samoizolacija. U tom prostoru osigurana im je prehrana i telefonski kontakt s obiteljima, s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi. Nova procedura koja će se početi primjenjuje se od danas.

Horvat je kazao kako bi djelatnici trebali u najvećoj mogućoj mjeri nakon radnog vremena smanjiti druženja ili odlazak na mjesta gdje bi se mogli zaraziti.  

– Smatramo da je to plod neozbiljnosti, neodgovornog ponašanja. Ako čovjek ide iz radnog mjesta prema kući, ako ide od kafića do kafića, ako prouzrokuje sam taj dio nezdravog života, onda mora snositi jedan dio odgovornosti – rekao je Horvat gostujući u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno“.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba