18 BJEGUNACA IZ 19 ZEMALJA

Europol objavio fotografije najopasnijih seksualnih predatora, među njima je i jedan Hrvat

Objavljeno: 27.10.2020. zagorjeinternational

Kako bi se usmjerila pozornost na počinitelje nasilnih seksualnih napada, u 19 zemalja diljem Europe EUROPOL je pokrenuo kampanju kojom traži uključivanje javnosti u pronalaženje nekih od najopasnijih seksualnih prijestupnika u Europi.

Osamnaest bjegunaca koji su osumnjičeni ili osuđeni za počinjenje seksualnih prijestupa odabrani su i istaknuti na web stranici najtraženijih bjegunaca u Europi, EU Most Wanted Fugitives.

Među 18 objavljenih bjegunaca nalazi se i 53-godišnji hrvatski državljanin Mirko Drašković za kojeg je izdan europski uhidbeni nalog. Drašković je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja, a u bijegu je od 2010. godine.

Tijela za provedbu zakona će tijekom iduća četiri tjedna objavljivati njihove fotografije online i putem društvenih mreža. Kampanja će se također promicati na brojnim medijskim kanalima kako bi se privukao što veći broj posjetitelja na web stranicu najtraženih bjegunaca u Europi.

Ako prepoznate nekog od najtraženijih seksualnih prijestupnika, možete pomoći policiji da Europu učini sigurnijom. Svaka informacija može se poslati anonimno putem web stranice eumostwanted.eu te će izravno biti proslijeđena nacionalnim istražiteljima koji tragaju za bjeguncem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba