Iako će ondje biti smješteni samo pacijenti s lakšim simptomima, pripremljene su i boce s kisikom

U Areni Zagreb se postavljaju kreveti za oboljele od koronavirusa

Objavljeno: 26.10.2020. zagorjeinternational

Stožer civilne zaštite počeo je u ponedjeljak ujutro s postavljanjem kreveta za oboljele od koronavirusa u Areni Zagreb. Kapacitet je trenutno 420 kreveta, 274 kreveta se nalazi na trećem, 150 na prvom katu te 50-ak kreveta za liječnike na drugom katu koji će biti smješteni u VIP loži.

Sanitarni čvorovi su po cijeloj dvorani, utičnica nema, a svaki krevet bit će ograđen paravanom. Pored svakog kreveta bit će smještena stolica za potrepštine, a u dvorani će biti apoteka odvojena pleksiglasom. Bude li potrebe može biti i više od 800 kreveta.

Što se tiče cijene najma dvorane, bit će plaćeni samo troškovi struje, vode i grijanje, bez namjere da netko zaradi na ovome. Slične dvorane pripremaju se i u drugim gradovima. U dvoranu je potrebno još donijeti lijekove, te se očekuje da će u utorak dvorana biti spremna.

Iako će u Areni biti smješteni lakši pacijenti, za svaki slučaj pripremljene su i boce s kisikom. Pacijente će se dovoziti kroz poseban ulaz da se ne miješaju zaraženi i nezaraženi. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba