Broj novooboljelih i kod susjeda raste iz dana u dan

Slovenci od utorka uvode zabranu kretanja izvan općina prebivališta

Objavljeno: 26.10.2020. zagorjeinternational

Zbog velikog porasta broja novozaraženih koronavirusom, Slovenija pooštrava mjere, pa tako od utorka stupa na snagu zabrana kretanja izvan općina prebivališta, najavio je u nedjelju navečer predsjednik vlade Janez Janša, izvještava N1.

Ograničenje kretanja na općine najprije će biti na snazi sedam dana za područje cijele države, a relaksiranje će se onda postupno uvoditi po regijama koje će prve ograničiti širenje epidemije, objavio je Janša na svom Twitter profilu.

Otkrio je i kako zasad neće biti potrebe za smještaj oboljelih u šatore ili druge slične objekte.

Podsjetimo, u Sloveniji je u subotu potvrđeno 1675 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet je oboljelih umrlo, što je drugi najveći broj oboljelih od početka epidemije, najveći nakon rekordnih 1961 slučajeva zaraza dan ranije. Slovenija je od početka pandemije imala nešto manje od 23.000 zaraženih, a 241 osoba je umrla.

Od subote je na snazi “lockdown“, pa su zatvorene trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je rad frizerskih i kozmetičkih salona, wellness centara, bazena, kina, kazališta i teretana, a nastava se odvija online. No, odluka koju je u nedjelju obznanio Janša, piše dalje N1, neočekivana je jer se ovih dana o njoj govorilo samo kao o krajnjoj mogućnosti. Zatvaranje u granice općina u proljetnom valu epidemije nailazilo je na oštre kritike i prosvjede, a ta se odluka čak pokušala osporiti na Ustavnom sudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba