Rok za prijavu za dodjelu sredstava za sanaciju šteta od potresa produžen do 30. lipnja 2021. godine

ODŠTETA DO 12.000 KUNA: Dosad zaprimljene 1323 prijave u kojima građani traže povrat od 74 milijuna kuna, država osigurala 100 milijuna

Objavljeno: 26.10.2020. admin

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine produžilo je rok za podnošenje prijave za dodjelu sredstava za hitnu sanaciju zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije do 30. lipnja 2021. godine.

Podsjetimo, javni poziv Ministarstvo je raspisalo 2. lipnja ove godine, a sredstva  za isplatu novčane pomoći temeljem tog poziva u iznosu od 100 milijuna kuna osigurana su odlukom Vlade iz svibnja. Radi se o novčanoj pomoći do 12 tisuća kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi, a spomenuti iznos namijenjen je za pomoć za hitne sanacije dimnjaka, kao i za popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja, odnosno pridržanja opasnih dijelova zgrade koji su mogli, odnosno koji mogu, ugroziti život ili zdravlje ljudi.

Ministarstvo je do 23. listopada 2020. godine zaprimilo 1323 prijave, a izdano je 428 rješenja od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno poslovne zgrade.  Ministarstvo je izdalo i 552 zaključka kojima se između ostalih tražila dopuna dokumentacije. Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba