KRUNA PROJEKTA “KLJUČ KULTURE ZA SVE GENERACIJE“:

PRATITE PUTEM INTERNETA: Ove nedjelje u Festivalskoj dvorani bit će izvedeno 15 novih kajkavskih skladbi

Objavljeno: 24.10.2020. JJ

Ove nedjelje u krapinskoj Festivalskoj dvorani s početkom u 18 sati održat će se koncert u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina. Koncert je pripremljen u okviru projekta “Ključ kulture za sve generacije“, koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina. Zbog epidemiološke situacije u dvorani neće biti publike, već će se koncert prenositi uživo – svi zainteresirani mogu ga pratiti putem internetske stranice projekta, na www.kljuc.krapina.net. Na koncertu će biti izvedeno 15 novih skladbi na kajkavskom.

Dva mjeseca

Riječ je o skladbama koje je prosudbena komisija odabrala na natječaju objavljenom tijekom provedbe projekta. Na natječaj su se svojim radovima mogli javiti profesionalci, ali i amateri koji dosad nisu surađivali s profesionalnim glazbenicima u aranžiranju i izvedbi te čija djela možda nikad nisu javno izvođena. Neka od odabranih djela nastala su na glazbenim radionicama koje su održane u sklopu projekta i za koje je vladao velik interes. Na radionicama su tijekom dva mjeseca pod stručnim vodstvom glazbenog pedagoga polaznici pisali, pjevali i skladali. 

Deset glazbenika

Na koncertu će biti zastupljena djela manje glazbene forme za koje je bilo angažirano pet profesionalnih aranžera. Uglazbljene su pjesme poznatih kajkavskih pjesnika, ali i novih autora. Odabrani glazbeni solisti i ansambli izvodit će skladbe uz pratnju orkestra, sastavljenog od deset glazbenika. Projekt “Ključ kulture za sve generacije“ provodi se od 29. listopada 2018. do 28. listopada 2020. godine, vrijedan je 791.200,80 kuna, financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a obuhvaća različite aktivnosti vezane uz sudioničko upravljanje, kojima se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba