DANI GJALSKOG: U Gradskoj galeriji Grada Zaboka dodijeljene nagrade za najbolje književne radove učenika srednjih škola

Nagrada Gjalski za srednjoškolce pripala Mariji Ban iz zabočke Gimnazije A. G. Matoša, za rad “O dvosjeklim riječima”

Objavljeno: 24.10.2020. AB

U četvrtak je u Gradskoj galeriji Zabok održana dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Ove su godine na natječaj pristigla 32 rada iz deset srednjih škola. Prva nagrada je za rad “O dvosjeklim riječima”, pripala Mariji Ban, učenici 3. razreda iz Gimnazije A. G. Matoša, čija je mentorica Dinka Tomašković – Presečki. Drugo mjesto osvojila je Alisa Pevec, učenica 4. razreda Prve gimnazije iz Varaždina, za rad “Posjet”, koju je mentorirala Tatjana Ruža, dok je treće mjesto pripalo Lauri Završki, učenici 2. razreda iz SŠ Zlatar, za rad “Jen dan h mojemu životu”. Njena mentorica bila je Marina Rod Kralj.

Za svoje radove pohvaljeni su Jurica Jurašković iz Glazbene škole Varaždin, Magdalena Blagec iz SŠ Oroslavje, Lea Beber iz SŠ Pregrada, Viktorija Dugorepec iz SŠ Zabok, Elena Matejaš iz SŠ Zlatar, Hrvoje Debeljak iz SŠ Pregrada, Silvia Bičak iz SŠ Zlatar, Lea Mraz iz Gimnazije A. G. Matoša i Sara Hohnjec iz Druge gimnazije Varaždin.

Članove srednjoškolaca ocjenjivali su članovi Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu ove godine bili Sanja Ždralović, Irena Labaš – Veverec i Ljubica Anđelković – Džambić.

Nagrada Gjalski za srednjoškolce ustanovljena je 1994. godine. U početku se dodjeljivala za najbolje prozne literarne radove učenika srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, a od 2003. godine u natječaj su uključeni i srednjoškolci iz Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba