DANI GJALSKOG: U Gradskoj galeriji Grada Zaboka dodijeljene nagrade za najbolje književne radove osnovnoškolaca

Malu nagradu Gjalski osvojila Sara Premerl Peštaj iz zabočke OŠ K. Š. Gjalskog, za rad “Samo zidovi znaju istinu”

Objavljeno: 23.10.2020. zagorjeinternational

U Gradskoj galeriji Grada Zaboka održana je dodjela Male nagrade Gjalski, za književne radove učenika osnovnih škola. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 19 radova koje je poslalo 18 učenika iz šest zagorskih škola, a na završnoj svečanosti proglašeni su najbolji.

Pet pohvala

Malu nagradu Gjalski osvojila je tako Sara Premerl Peštaj, učenica 7. razreda OŠ K. Š. Gjalskog iz Zaboka, za rad “Samo zidovi znaju istinu”. Njena mentorica bila je Lucija Mlakar. Drugu nagradu osvojila je Karla Omerza, učenica 5. razreda iz iste škole, koju je mentorirala Tina Marušić, za rad “Graja v kokošinjcu”, dok je treće mjesto, za rad “Osveta”, osvojila Antonija Duh, osmašica iz OŠ Oroslavje, čija je mentorica Vesnica Kantoci.
Za svoje radove pohvaljeni su i Maks Ordanić, učenik 6. razreda OŠ Oroslavje, čija je mentorica Vesnica Kantoci, zatim Lorena Cvilinder, učenica 7. razreda OŠ Đure Prejca iz Desinića, koju mentorira Vedrana Gudek, zatim Ema Jambrek, učenica 6. razreda OŠ Bedekovčina, čija je mentorica Vesna Košutić, a pohvaljeni su i Noa Ivančić, učenik 7. razreda OŠ K. Š. Gjalski, mentorice Lucije Mlakar te Dora Šarić, učenica 5. razreda iz iste škole, čija je mentorica Tina Marušić.

Prosudbeno povjerenstvo

Uratke malih autora ocjenjivali su članovi Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu ove godine bili Marija Ott Franolić, Ines Krušelj Vidas i Ljerka Gajski Markulin.
Podsjetimo, Mala nagrada Gjalski pokrenuta je 1985. godine, a dodjeljuje se za najbolje prozne literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije. Na Natječaj se mogu javiti učenici s proznim radovima pisanim na standardnom jeziku ili dijalektu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba